В този бюджет има три проблема. Първият е, че Асен Василев предвижда

...
В този бюджет има три проблема. Първият е, че Асен Василев предвижда
Коментари Харесай

Нинова: Асен Василев предвижда приходи, които няма да дойдат

„ В този бюджет има три казуса. Първият е, че Асен Василев предвижда доходи, които няма да дойдат “, сподели лидерката на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.
Прочетете още
" Това значи, че ще би трябвало да се режат разноски. Няма да дойдат и приходите по проекта за възобновяване и резистентност, тъй като Народно събрание не е приело нужните закони. Има спор за парите от БЕХ. Два милиарда лв. са под въпрос, само че Василев ги е разчел като доходи “, добави тя.

„ Вторият проблем е фиксацията в 3% недостиг, с цел да влезем незабавно в еврозоната. Това значи рязане на разноски. Третият проблем е замразяването на приходите. Ние предлагаме решение на тези проблеми и ще внесем нашия бюджет “, уточни Нинова.

„ Ние предлагаме незабавно да се приема законите, с цел да дойдат парите по проекта за възобновяване. Дефицитът вместо 3% да бъде 4%, което значи 1,6 милиарда лева повече доходи “, съобщи тя.

По думите й проектът на Василев решавал казуса с недостига, само че не и с инфлацията. Тя акцентира, че това нямало да ни отдалечи от еврозоната, тъй като имало страни в Европейски Съюз, които били с недостиг над 3%.

Нинова акцентира, че когато БСП били в ръководство с Политическа партия, те били леви, а в този момент, когато не са, Асен Василев замразявал обществените заплащания.

Лидерът на БСП посочи, че правосъдната промяна е завършила, тъй като няма нищо действително.

„ Конституцията не е вземане-даване “, съобщи Нинова. Тя бе безапелационна, че фигурата на основен прокурор би трябвало да остане.

Нинова предложи на Радев да свика КСНС за измененията в Конституцията. „ Ако е един същински президент, би трябвало да спре да се занимава с партийно строителство, да бъде обединител. Да ни събере и да показа неговия план на Конституция “, уточни Нинова.

„ Все още нямаме претендент за кмет на София, вървят номинации. Има номинирани. Говорено е с Ваня Григорова, само че и с друго хора. Ще решим края на юли “, съобщи лидерката на БСП.

По думите й, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се явят дружно на локалните избори това щяло да докара до неустойчивост и липса на предвидимост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР